Bir Canım Daha Olsa !

Biliyorum bazıları için kendini dünyaya getiren anne, babaları çok kıymetlidir.Bazıları içinde olsa da olur, olmazsa da olur durumu söz konusu olabilir .Kiminiz anne,babanızı taparcasına severken kiminizin umurunda olmayabilir .Ama size bir hikayem var.

Bu hikayede varlığını bütünlüğünü babasına adamış dünyasının merkezi yapmış bir oğuldan bahsedeceğim sizlere.

Bir sabah hepimiz rutin olarak günlük hayata başlamışız .Sabah kahveleri yudumlanıyor ,bugün ne giysem diye hafiften bir telaş hava bir yaz, bir kış modunda.

Burası akdeniz öyle tatlı bahar havası bilmez .Birden bir telefon trafiği dönmeye başladı evin içinde.

-Alo yenge nasılsın amcam evde mi ?

_Yok iş yerinde 

_Ne oldu ?

_Yok öylesine aradım  .

Bu öylesine arayanlar telefonu değildi açıp soruyor ,kapatıyorlar .Belli bir şey olmuş haberimiz olup olmadığını kontrol ediyorlardı.

Eşimi arıyorum cevap yok .Evet belli bir şey olmuştu .Bende telofon trafiği başlattım orası burası sonunda ne oldu, nerdesiniz? Kayınbabamı kaybetmiştik.Şimdi anlaşılmıştı neden herkes eşimi soruyor .Onun için dünyanın sonu gelmiş yaşam amacını kaybetmişti .Hemen yanlarına gittim inanılmaz acı bedenini sarmış kendini nereye koyacağını bilemez halde boş boş bakıyordu .Ne ağlıyor ne konuşuyor öylece bakıyor .O an tek düşündüğüm bu acıyı nereye koydu ,nereye gömdü ?Bu beden bunu nerden kusacaktı ?Onu hayatta tutmaya yarayan otomatik beyni bu projeyi nereye saklamıştı .

Üstümüzden bir acı geldi geçti bu ilk deneyimlediği acıydı atasını, hayatını ona sunan varlığını kaybetmişti .Böylece günler haftalar geçti hayat rutine dönmeye başlamış geçmeyen ama hafifleyen acı hayatın karmaşasının içinde bir yer bulmuştu kendine .

Aylar sonra eşim eve her geldiğinde yorgunum,, nefes alamıyorum, iki adım atsam yoruluyorum demeye başladı .Ne olmuştu yorulmayı bilmeyen bu adama ? Sonunda hastahaneye gitmeye karar verdi.Tahliller araştırmalardan sonra vücutta devamlı kan değerlerinin yükseldiğini ve kan vermesi gerektiği sonucuna varıldı .Her ay kan veriyor oh rahatladım edalarında geziyordu . Bu kan vermeler sıklaşmış doktorların anlam veremediği bir durum halini almıştı .

Hemotoloji servisinde incelemeye alındı ,periferik yayma ,kemikiliği aspirasyonu ve biyopsisi genetik testler vs vs  .Sancılı bekleyişler araştırmalar ve uzun bekleyiş sonunda sonuçlar temiz geliyor .Binlerce şükür..

Bu zaman içerisinde kan değerleri yükseliyordu ve böylece aylar geçti. Tıbbi olarak yapılacak bir şey yoktu çünkü ;fiziksel bir hastalık yoktu.Benim öğrendiğim total biyoloji ve yeni alman tıbbı ekolünde ki  RECALLHEALİNG sistemine göre ‘kan ‘demek ‘klan ‘demek ti.Eşime dönüp dedim ki: 

_Kime can vermek istiyorsun ?Neden kendinden birkaç tane daha çoğaltmaya çalışıyorsun .

_Kendini bu hayatta neden yetersiz hissediyorsun ?Cevap her zaman ki gibi çok etkileyici :

_HİÇ KİMSE…

Sizce de çok inandırıcı değil mi ?Artık sorunun cevabını biliyordum .Gel bakalım haydi bu cevabı bir kerede beraber çözümleyelim .Eğitimde ne öğrenmiştim beyin bizi hayatta tutmak için acının  bir kısmını  bilinçaltına gömer ve diğer kalan büyük kısmı siler değil mi?

_Evet .

Artık her eğitim dönüşünde ve her danışman çözümlemesinde o kadar dile getiriyordum ki bilinç altı ve otomatik beyin hikayesini uçan kuş bile duyar olmuştu .

_Tamam işte bu otomatik beyin baban vefat ettiğinde devreye girdi ve senin acını aşağılara bir yere gömdü değil mi ?Şimdi sen her gün daha fazla baban olmaya onun bıraktığı emanetlere sahip çıkmaya çalışıyorsun. Kurduğu düzeni devam ettirmek için çok koşturuyor ve yoruluyor olabilrmisin ?Farkında değilsin ama babanın yokluğunu doldurmak için herkesin bir parçası olmaya çalışıyorsun .Bunu bilen beyin ise seni çoğaltmanın yolunu kanı çoğaltmada buldu .Seni yeter hale getirmek için senden birkaç tane daha yapacak.Bu yüzden kan çoğaltıyor ve sen kan verdikçe tekrar kendin oluyor , bedenindeki ikici seni yok ediyorsun .Her çoğaldında yeterlilik bilincin tatmin olurken bunu kaldıramayan beden ise yoruluyor ve fiziksel olarak seni güçsüz bırakıyor . 

_Doğru söylüyorsun keşke benim canımı alıp yaradan babama verseydi babam ölmeseydi .Ne yaparsam yapayım onun boşluğu dolmuyor hiç kimseye yetemiyorum, dedi .Kendi itirafı iyileşmesiydi . 

_Her şey bu kadar basitmiydi ?Evet basit.Çünkü zor olan bizleriz .İçimizde ki bilegeliğe izin verirsek herşey çok kolay .Haydi derin bir nefes al sen sadece kendin için varsın . Bu deneyimde olman gereken yerde olman gereken gibisin .Lütfen izin ver .Babanda kendi için tasarlanmış hayatını yaşadı ve bitirdi .Ne sen ne bir başkası ‘o’ olamaz yada kimsenin nefesi kimseye  can veremez .Şükürler olsun ki baban tüm yaşamı boyunca sizlerle ve bizlerle sağlıklı ve donanımlı bir hayat yaşadı .Kırmadı, kırılmadı.Yolları açık ve ışıklarla dolsun .Artık sen kendin için tasarlanmış hayatta kendin için nefes alacak ve anı yaşayacaksın .

Bu  çalışmanın bu farkındalığın sonunda ne mi oldu ?Kan değerleri bir daha hiç sınırın üstüne çıkmadı . 

RECALLHEALİNG sistemin içinde olmamı sağlayan sevgili Pınar Gogulan’a ve bu sisteme ömrünü adayan sevgili öğretmenim Gilbert Renaud’ a sonsuz teşekkürler .

Windows 10 için Posta ile gönderildi

Bir Canım Daha Olsa !” için bir yanıt

Add yours

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

Yukarı ↑